Polityka Prywatności

Część funkcji Serwisu jest dostępna dla każdego Użytkownika, ale dostęp do pełnej funkcjonalności wymaga rejestracji i logowania.

Użytkownik ma możliwość określania jakie ujawnia informacje i dane na łamach swojego profilu; decyduje też, czy publikowane materiały są widoczne dla wszystkich czy jedynie dla wybranych (na przykład każdej zarejestrowanej osoby bądź tylko dla znajomych).

Zgodnie z Regulaminem Serwisu każdy Użytkownik ma dostęp do swoich danych. Informacje, które wcześniej podał, ma możliwość edytować, ukryć lub pokazać, jeśli były niejawne dla niektórych osób. Konto może też być na życzenie Użytkownika zablokowane przez Administratora - więcej informacji na ten temat znajduje się w Regulaminie.

Przechodząc do sedna... Zwróć uwagę, że:

- Ty decydujesz, kto zobaczy to, co zamieszczasz.

- Co wrzucisz na Serwis, z Serwisu możesz usunąć.

- Twoje konto należy do Ciebie – sam decydujesz, komu zezwalasz komentować Twój profil i wszelkie Twoje materiały.

- Sam decydujesz, kto może się z Tobą kontaktować lub wykonywać jakieś działania w Twoim otoczeniu. Jeśli ktoś Ci podpadnie możesz wejść na jego profil i go zablokować. A jeśli ktoś Ci przypadnie do gustu – możesz go zaprosić do znajomości.

- Korzystając z Serwisu godzisz się z faktem, że strona używa „cookies”. To powszechny sposób na usprawnienie funkcjonowania strony.

- Twój adres e-mail, który podałeś podczas rejestracji, nie zostanie upubliczniony dopóki sam tego nie zrobisz. Odradzamy jednak publikację tego typu danych. Nam podałeś go po to, by móc otrzymywać wybrane w ustawieniach konta powiadomienia, od czasu do czasu ważne wieści, a także w razie potrzeby odzyskać hasło do konta.

- Logując się do Serwisu, ujawniasz Administracji swój adres IP. To standardowa procedura podczas logowania.

- Masz po swojej stronie „anioła stróża” – Administrator zawsze służy pomocą w razie zauważenia jakichkolwiek nieprawidłowości w funkcjonowaniu Serwisu bądź postępowaniu innych Użytkowników.

Więcej informacji możesz znaleźć w Regulaminie.

UKRYCIE KONTA

Jeśli nie chcesz, by ktokolwiek oglądał Twoje konto, wejdź w zakładkę "Prywatność", zaznacz opcję "Nie pokazuj mnie w wyszukiwarce ani na stronie przeglądania użytkowników" oraz w sekcji "Prywatność profilu" zaznacz opcję "Tylko Ja". Nadal będziesz mógł korespondować i przejawiać dowolną aktywność na łamach Serwisu, ale nikt nie będzie miał wówczas wglądu do Twojego profilu.

USUWANIE KONTA

Jeśli jesteś pewien, że nie chcesz już swojego konta, złóż dyspozycję usunięcia go, pisząc spod adresu e-mail, którego używałeś podczas rejestracji na adres kontakt@scenabdsm.pl Kiedy to zrobisz, Twoje konto zostanie definitywnie, nieodwracalnie usunięte, więc dobrze się zastanów nim złożysz taką dyspozycję. Czas oczekiwania na usunięcie konta może wynieść 2 tygodnie, ale zwykle nie przekracza 48 godzin.